"Expansion of Happiness is the purpose of Creation." 
                                               - Maharishi Mahesh Yogi
Slider

Til et hindu bryllup får bruden en tå-ring på sin 2. tå af gommen. Tå-ringen kaldes for bichiya på hindi, mettelu på telugu, metti på tamilsk og kalungura på kannada. 

Ifølge den hinduistiske tradition må ugifte kvinder ikke bære en tå-ring, da det er et symbol på at en kvinde er gift. Ofte bærer kvinden en ring på 2. tå på hver fod - hvoraf den ene ring symboliserer manden og den anden en bror. Hvis én af disse afgår ved døden, fjernes tå-ringen. Det er et symbol på, at hvis f.eks. manden dør, så vil broren sørge for beskyttelse. 

Når gommen bøjer sig ned og giver bruden tå-ringen på, er det også et symbol på, at det er kvindens pligt at tage sig af en families respekt gennem ægteskabet.

  • Hvorfor har hinduismen mange guder?


Alle hinduer tror på en stor Gud, som skabte universet. Han er alt. Han skabte mange halvguder, som hans hjælpere.

I hinduismen tror man ikke, at Gud bor langt væk i et fjernt paradis, men at han er en del af enhver individs sjæl, hjerte og bevidsthed, og som venter på at blive opdaget.

Hinduismen er både monoteistisk og panenteistisk. Det sidste betyder, at man ser Gud som eksisterende i og givende liv til alt levende. Panenteisme er en altomfattende koncept, som siger, at Gud både er i verden og udenfor det, og er både immanens og transcendent.

De mange guder i hinduismen skal forstås som meget avancerede eksistenser, som har forskellige funktioner og kræfter. De kan f.eks. sammenlignes med ærkeengle fra kristendommen. Disse "halvguder" betragtes også som forskellige egenskaber af selveste Gud i manifesterede former med forskellige navne.

© Hinduismen.dk - Template by JoomDev

Please publish modules in offcanvas position.