"Expansion of Happiness is the purpose of Creation." 
                                               - Maharishi Mahesh Yogi
Slider

saraswatiSaraswati puja fejes den sidste dag i navaratri. 
Saraswati puja, den rituelle tilbedelse af gudinden Saraswati, foregår hvert år på Vasant Panchami dagen i Magha-måneden i den indiske kalender. Det bliver fejret for at hylde Saraswati, gudinden for viden og lærdom. Hun fejres også i forbindelse med Navaratri, hvor de 3 sidste dage fejres for Saraswati. 

Saraswati puja fejres på Vasant Panchami-dagen, fordi man tror at Saraswati blev født denne dag.

Saraswati er skaberguden Brahma’s hustru, og hun er gudinden for visdom og viden. Hun er personifikationen af kunst, videnskab og dygtighed. Hun repræsenterer Sakthi. Kreativitet og inspiration, og viser sig når vejret er behageligt og naturen er i sin fulde glans. Det er sæsonen for inspiration og passion.

helligdag_shivaMaha Shivaratri fejres i februar/marts måned. 
Maha Shivaratri, Shiva’s store spirituelle nat, bliver traditionelt indviet til Paramashiva (Shiva – den øverste Gud). Shiva’s tilbedere betragter denne nat som den helligste nat på hele året. 

Maha Shivaratri nat falder på natten før nymåne natten i februar eller marts måned – i Phalguna måneden i hindukalenderen. 

De troende faster dagen før og holder sig vågne i stærk og hengiven meditation hele natten. Dem af de troende, som endnu ikke er blevet indviet i de hemmelige mantraer for Shiva, mediterer også, mens de udtaler Shivas navne uafbrudt, eller synger hymner viet til hans navne. Et af mantraerne er Panchakshara mantraet: Om Namah Shivaya. 

Maha Shivaratri er overvejende godt for kvinder. Gifte kvinder beder for deres mænds og sønners helbred og ugifte kvinder beder for at de skal få deres ideelle ægtemand.

Deepavali fejres i november/oktober måned. 

Deepavali skal fejres, når der er nymåne (Amavasai) omkring oktober/november. Der er 3 grunde til hvorfor og hvornår man fejrer deepavali:

pongalPongal fejres på samme dag som de andre indiske festligheder; Bihu, Lohri og Bhogi. Men Pongal fejres over 4 dage. 

Pongal betyder ”koge over”, og fejrer den gode høst på markerne. Pongal er især en stor festdag for tamilere og også for folk i Andhra Pradesh i Indien.

Den første dag, Bhogi-pongal, bliver holdt for regnguden Bhogi/Indran.

Den anden dag, Surya-pongal, bliver holdt for solguden Surya. På denne dag lader man pongal (ris kogt i mælk) koge over, og ofrer det til solen. 

Den tredje dag, Mattu-pongal, bliver holdt for at ære kvægene. Kvægene bliver udsmykket med forskellige ting, og de får lov til at gå på gaderne. De får desuden lov til at spise den pongal, der er blevet ofret til guderne. 

© Hinduismen.dk - Template by JoomDev

Please publish modules in offcanvas position.